Selecteer een pagina

Hoe zou het zijn als je onder de vleugels van Isis …

een weekje weg bent van alle dagelijkse beslommeringen, alles volledig verzorgd is qua eten, drinken, slapen en je je helemaal over kunt geven – in jouw eigen tempo – aan je schrijf inspiraties? Of je nu grote ambities hebt of alleen in je dagboek wilt schrijven, dat maakt niet uit. Het is jouw heilige schrijftijd op een heilige plek in de nabijheid van de Grote Godin Isis.

Van 15 tot en met 24 november 2024 organiseren Yvon Arendsen en Karin Haanappel een schrijf retraite in Aswan, vlakbij de Isis tempel van Philae in Zuid-Egypte. We verblijven in het Nubian Holiday House aan de majestueuze Nijl op de landerijen van het Nubische dorp el Qubba. Daar worden we verwend met heerlijke maaltijden in een vriendelijke en familiaire atmosfeer. Alle maaltijden worden vers bereid met ingrediënten uit deze Nubische streek.

Het doel van deze schrijf retraite is met gelijkgestemden genieten van de mooie omgeving, inspiratie op te doen en tegelijk werken aan je eigen manuscript of je inspiraties noteren in je dagboek. In de ochtend, na het ontbijt, reiken we je thema’s aan die je eventueel zou kunnen uitwerken. In de avond, na het diner, is er ruimte om je schrijfsels te delen (als je dat wilt). Het belangrijkste is dat je jouw weg volgt in je eigen schrijfproces.

Doordat we van een kleinschalige accommodatie gebruik maken in Aswan en we ervan uitgaan dat iedereen een eigen kamer (single) nodig heeft, kan er slechts een beperkt aantal mensen mee, minimaal 6 deelnemers tot maximaal 10. Mocht je samen met iemand willen komen en samen een kamer delen dan kan dat en betaal je iets minder. We gaan er wel vanuit dat je kamergenoot het creatieve proces niet verstoort. 

Deze reis laat je in principe volledig vrij om te doen en laten wat je wilt. Je kunt in het Nubian Holiday House blijven, maar ook rondzwerven in de omgeving om inspiratie op te doen en bijvoorbeeld naar het dorp gaan of de graven van de Nobelen bezoeken die heel dichtbij zijn. Ook kun je oversteken met de ferryboot om de stad Aswan te verkennen. Aswan is een oase van rust vergeleken met Cairo. Een middagje met de boot naar Elephantine eiland behoort ook de mogelijkheden.

Een van de middagen gaan we met de gehele groep op pad om samen een bezoek te brengen aan de Isis tempel van Philae op het eiland Agilkia. Daarna varen we naar het Bigeh eiland om te genieten van een heerlijke avondmaaltijd, met uitzicht op de Isis tempel. Dit magische bezoek aan Isis is een van de hoogtepunten van deze reis.

PROGRAMMA
15.11 Aankomst in Egypte. Transfer naar ons hotel in Heliopolis, niet ver van de luchthaven in Cairo, om de volgende ochtend vroeg door te vliegen naar Aswan.
16.11 Ochtendvlucht van Cairo naar Aswan, transfer naar ons hotel Nubian Holiday House, verdeling van de kamers en bijkomen van de reis.
17.11 – 22.11 We hebben vijf dagen om te schrijven, in het hotel is volop ruimte om een lekker schrijfplekje te vinden en ook de kamers zijn ruim. Een van de middagen bezoeken we de Isis tempel en dineren we op Bigeh eiland.
22.11 ’s Avonds vertrekken we naar het vliegveld voor de vlucht van Aswan naar Cairo. We verblijven in een toeristenhotel niet ver van de piramides.
23.11 Vrij te besteden dag in Cairo. Afscheidsdiner.
24.11 Transfer naar het vliegveld voor vertrek naar huis.

Prijs per persoon is € 1660,00 ( korting voor kamerdelers is € 165,00 p.p. -> je betaalt dan € 1495,00 p.p.)
Er is plaats voor minimaal 6 deelnemers en maximaal 10 deelnemers
De reis wordt uitgevoerd door Sycamore Travel Egypt

Inbegrepen :
– accommodatie op basis van een single kamer, in Aswan zijn alle maaltijden inbegrepen en in Cairo op basis van halfpension.
– alle transfers en de binnenlandse vluchten van Cairo naar Aswan en terug.
– bezoek aan de Isis tempel en diner op Bigeh eiland
– begeleiding van Yvon & Karin

Niet inbegrepen :
– internationale vluchten Amsterdam-Cairo retour
– visum (te koop op de Airport in Cairo voor ca. 25 euro)
– fooienpot 60 euro
– reis- en annuleringsverzekering
– drankjes, persoonlijke uitgaven.

Hoe aanmelden:
Stuur een e-mail naar: yarendsen25@gmail.com

vol is vol en we hanteren kleine groepen dus wacht niet te lang met aanmelden als je de roep voelt om mee te gaan

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing