Selecteer een pagina

Ancient Khemet Tour

met Yvon Arendsen & Karin Haanappel van 4 tot en met 13 november 2024    (LET OP: deze reis is reeds VOL)

Khemet is de oude naam voor Egypte en betekent ‘zwart land’.  Tot de bouw van de Aswandam trad de Nijl jaarlijks in de zomermaanden buiten haar oevers en liet vruchtbaar zwart slib achter. Het is deze zwarte modder waar het land haar naam aan te danken heeft. Dat het land als vrouwelijk werd beschouwd, is te zien aan de laatste letter,  een ‘t’.  Alle woorden die eindigen op een ‘t’ zijn vrouwelijk, zo ook Bastet, Sekhmet, Tefnoet, Noet, A(u)set, de Oudegyptische naam voor Isis, en Het-Heret, de Oudegyptische naam voor Hathor. Khemet is dus het zwarte land dat gedragen wordt door vrouwen. 

In onze Ancient Khemet Tour reizen we door het oude land en bezoeken verschillende prachtige plekken. We starten in Cairo/Giza waar we twee privé bezoeken hebben om daarna naar het Alexandrië van Maria Magdalena te gaan. Vervolgens reizen we naar Luxor met een bezoek aan Karnak, Dendera en Esna. Vanuit hun eigen expertises zullen Yvon en Karin deze reis een extra dimensie geven.

PROGRAMMA
4.11 Aankomst in Egypte. Transfer naar ons hotel niet ver van de piramides.
5.11 In de vroege ochtend een privé bezoek aan de Sfinx tijdens zonsopkomst (het Giza plateau is dan nog niet open voor publiek). Daarna rijden we naar een fraai uitkijkpunt (middag vrij).
6.11 In de vroege ochtend een privé bezoek aan de Grote Piramide als het Giza plateau nog dicht is voor publiek en in de middag bezoek aan het Grand Egyptian Museum.
7.11 Vertrek vanuit Cairo naar Alexandrië, bezoek aan Lake Mariout  (waar Maria Magdalena is geweest) en inchecken in ons fraaie hotel.
8.11 Bezoek aan de Kom el Shogafa catacombes, het Greaco-Romeins museum en de nieuwe bibliotheek. Daarna vertrek naar Luxor waar we verblijven in een heerlijk hotel op de landelijke westoever van de Nijl.
9.11 Bezoek aan Karnak, waar we kennismaken met de ‘levende’ Sekhmet in de tempel van Ptah. Daarna bezoeken we de Mut tempel waar tientallen beelden van Sekhmet staan.
10.11 Vertrek naar Dendera voor een bezoek aan de prachtige kleurrijke Hathor tempel
11.11 Vrije dag in Luxor (wij kunnen je helpen met suggesties voor mooie activiteiten).
12.11 Vertrek naar Esna, ongeveer 50 km ten zuiden van Luxor, voor een bezoek aan de tempel die sinds 2023 open is voor publiek. De plafonds zijn schitterend versierd met tekens van de dierenriem. Terug in Luxor hebben we een afscheidsdiner met uitzicht op de Nijl en gaan vervolgens met de avondvlucht naar Cairo. Ons hotel is nabij het vliegveld.
13.11 Vertrek naar het vliegveld en vlucht van Cairo naar Amsterdam.

Prijs per persoon is € 2195,00
Toeslag 1-persoonskamer is € 290,00
Groepsgrootte: minimaal 8 deelnemers en maximaal 13 deelnemers
De reis wordt uitgevoerd door Sycamore Travel Egypt

Inbegrepen :
– alle hotels met ontbijt en diner
– alle transfers en de binnenlandse vluchten
– alle bezoeken met entreegelden (ook de twee privé bezoeken)
– een Nederlandstalige gids (een zogenaamde stille gids die alleen op aanvraag van ons informatie verschaft en ons de hele reis begeleidt)
– online kennismaking met elkaar voorafgaand aan de reis
– begeleiding van Yvon & Karin

Niet inbegrepen :
– internationale vluchten Amsterdam-Cairo retour
– visum (te koop op de Airport in Cairo voor ca. 25 euro)
– fooienpot 60 euro
– reis- en annuleringsverzekering
– drankjes, persoonlijke uitgaven.

Hoe aanmelden:
Stuur een e-mail naar: yarendsen25@gmail.com
(LET OP: deze reis is reeds VOL)

vol is vol en we hanteren kleine groepen dus wacht niet te lang met aanmelden als je de roep voelt om mee te gaan

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing